Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2007 18:41 - ЖЕРТВИ НА СЕКТИТЕ
Автор: fiildi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3303 Коментари: 1 Гласове:
2





След 1990 г. и в България стана актуален проблемът със “сектите”. В това понятие влизат главно нови деноминации като “ Слово на живот”, “Деца на Бога”, “Емануил”, “Свидетели на Йехова”, Църква на сциентологията, “Църква на обединението” на Муун, “Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни”(мормоните) и още няколко десетки подобни. Още през 1995 г. официално признатите от Дирекцията на вероизповеданията в България секти са 30. Още толкова вероятно действат нелегално или полулегално.
Шведският премиер Ингвар Карлсон оцени “Слово на живот” като опасно за обществото и заплаха за шведската демокрация. (А Швеция е сред най-демократичните страни в света!). Сциентолозите са обявени за опасни в Германия и Франция, “Църквата” на Муун не се приема в развитите страни. Мормоните и “Свидетели на Йехова” не са добре приети в Русия и Украйна. У нас обаче всички тези доказано опасни секти се чувстват комфортно. Мормоните строят сграда за 1,5 милиона долара и плащат на журналисти да ги пропагандират в най-тиражните вестници, както и по БНТ.
Случаите с непълнолетни младежи, самоубили, оставяйки бележка “Бог ме призова” са десетки през последните 10 години. През август 1993 г. в Плевен от покрива на блок скача Елена Томова, поклонничка на “Кришна съзнание”, през май 1994 г. в Русе се самозапалва Янчо Симеонов, 37 годишен, член на Българска божия църква, през юни 1994 г. в с. Хотово се обесва 61 годишният Христо Стоянов, член на “Слово на живот” с думите, че трябва да се принесе в дар на Всевишния. В Бургас серия от самоубийства на младежи-евангелисти. Такива са случаите и със самоубийството на 19 годишния Ивайло Коларов от Провадия, член на “Слово на живот”, 46-годишната Виолета Георгиева от Мездра, член на “Нов живот”, Полина Цветкова, ученичка от 11 клас във Враца, обесила се и оставила прощално писмо:” Отивам при добрия Бог, който ме очаква”. Разбира се, самоубиват се и хора несектанти, но в тези групи това става ритуал, както в сектата на Джоунс в Гвиана през 1978 г., когато 923 души изпиха отрова по заповед на своя гуру.
Особено актуално остава ритуалното убийство на момче от София, което е намерено голо, обградено със свещи и поставено в поза като на кръст в близост до руската църква. Зверското убийство на 17 годишно момче в Перник разтърси страната. Бяха подминати леко думите на посочения за убиец връстник на жертвата. Пред свои съученици убиецът казал, че трябва да се кланят на Сатаната и че Бог няма. Тези думи, както и особеният начин на разчленяване на тялото на убития сочат, че става дума за ритуално сатанинско убийство. Вероятно извършено не само от уличения досега младеж. Този тип секти и общества се подценяват от общественото мнение, но те са факт и то мащабен. Вече и у нас.
Нека се борим заедно против сектите и нека това стане Свободния форум на Свободомислещите и Свободолюбивите души!
Може да допълвате този списък с ваши истории и нека това бъде като предупреждение за тези, които още не са се поддали на този сигурен път към духовна, а понякога и физическа смърт!



Тагове:   жертви,


Гласувай:
1



1. анонимен - преди четири дена се самоуби един ...
16.07.2011 18:29
преди четири дена се самоуби един много добър приятел съмняваме се че причината е някаква секта макар че не сме сигурни защото няма да забравя последните думи на моя приятел. За няколко дни се промени страшно много държеше се неадикватно и си сложи край на живота по особенно жесток начин
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fiildi
Категория: Други
Прочетен: 310730
Постинги: 119
Коментари: 88
Гласове: 3088
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031